Asociația Tot Mai Verde Brașov a fost înființată în aprilie 2017, având ca misiune crearea unui mediu mai curat şi mai sănătos pentru cetățeni. Comunitatea de oameni și inițiativele “verzi” ale acestora sunt o importantă putere creatoare, rezultând o normalizare a interesului brașovenilor pentru mediul înconjurător.

Scopul și obiectivele asociației

  • Dezvoltarea şi / sau implementarea de programe educaționale ce au ca scop dezvoltarea percepţiei comunității asupra importanței și avantajelor reutilizării, reciclării.
  • Dezvoltarea de proiecte care aduc beneficii reale mediului, prin încurajarea reutilizării diferitelor produse și implicarea comunității în activități privind protecția mediului.
  • Desfăşurarea de activităţi economice conform legii, al căror profit va servi exclusiv realizării scopului şi obiectivelor asociaţiei.
  • Promovarea unor politici publice favorabile mediului.
  • Colaborarea cu persoane fizice şi juridice interesate de promovarea protecției mediului.

Transparența ne face unici

Asociația Tot Mai Verde pune accentul pe transparență. Dorim ca fiecare persoană să vadă informațiile financiare ca printr-o fereastră fără perdele. Datorită transparenței oricine poate să vadă ce facem cu banii, pe ce îi cheltuim. Orice donator are acest drept.

Transparență – Credem că se poate și așa. Și pentru noi este mai ușor să avem un registru online decât un registru de casă în format fizic. Prezentul este dinamic și noi avem nevoie de aceste informații cât mai rapid. Toate cheltuielile sunt disponibile pe site-ul asociației 

Bani pe proiecte – Fiecare proiect pe care îl derulăm are centrul său de cost. Dorim să știm și noi, dar și donatorii noștri, care sunt costurile și/sau veniturile pe un anumit proiect sau eveniment. Pe site, fiecare proiect are și un submeniu cu cheltuielile proprii.

Realizări în 2019

GLOBI ȘI ENERGIA

Pe data de 17.07.2019 am lansat în România cartea “Globi și Energia”. Am prezentat celor prezenți drumul nostru de la ideea de a traduce această carte până când am avut primul exemplar în mână. Pe cei mici i-am captivat și prin experimentele noastre. Am aprins beculețele folosind soarele sau vântul.

Cartea poate să fie comandată de pe site-ul nostru sau din librării.

START ONG

Proiectul “Atelierele de Energie Verde” a câștigat o finanțare în programul de finanțări Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă implicarea elevilor din școlile gimnaziale în activități practice, care au la baza elemente teoretice învățate la orele de curs. Kiturile educaționale achiziționate pentru aceste ateliere, prin programul START ONG, au ca tematică energia verde, precum energia solară și energia eoliană.

ATELIERE DE RECICLARE

Pe parcursul anului 2019 am continuat să derulăm atelierele de reciclare în cadrul școlilor și grădinițelor din județul Brașov. Prin acestea am urmărit să informăm și să educăm copiii de diferite vârste despre reciclare, de ce să reciclăm, cum să reciclăm. Am urmărit ca aceste ateliere să fie cât mai interactive, copiii să participe activ cât mai mult.

Peste 400 elevi din clasele gimnaziale din județul Brașov, au beneficiat de aceste ateliere și au dobândit informații utile pentru a-i ajuta să devină mai responsabili față de mediul înconjurător.

WORLD CLEAN  UP DAY 2019

21 septembrie a fost Ziua de Curățenie Națională în România. Voluntari din 25 de județe ale României au participat la “Let`s Do It, România!”, cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeuri.

Pentru județul Brașov, avem următoarele rezultate:

  • 11 primării participante
  • 1600 participanți persoane fizice, înscrise individual
  • 600 elevi din școli.

Alături de noi au fost firmele Majorel, Draexlmaier, Metro Systems, Delaco, Waters, Krogan Reciclare. Ne-au ajutat ca să organizăm în condiții optime acestă ediție. Le mulțumim pentru implicare.